logos2

Gilde-BT Kerstgroet 2021

Prestatie

Aan het eind van 2021 kijken wij terug op een jaar waarin weer veel is gebeurd. Het is in veel opzichten een bewogen, roerig jaar geweest, maar business wise is het ook een heel mooi jaar geweest. 

Met z’n allen hebben we keihard gewerkt om de uitdagingen waar we voor stonden aan te gaan en de kansen die de verschillende subsidiemogelijkheden boden, optimaal te benutten. We mogen erg trots zijn op wat wij gezamenlijk weer gepresteerd hebben! 

We hebben onze bestaande klanten goed kunnen behouden en verschillende nieuwe projecten geïnitieerd. Nieuwe subsidiemogelijkheden hebben onze organisatie een enorme boost gegeven. Ook in de personele bezetting is het nodige veranderd: we hebben veel nieuwe collega’s mogen verwelkomen, helaas ook van een aantal mensen afscheid moeten nemen, maar per saldo zijn we dit jaar gegroeid met maar liefst 13 medewerkers.

Natuurlijk liggen er ook voor 2022 weer enorm veel uitdagingen. Wij zijn ervan overtuigd dat wij, samen met jullie, ons succes verder kunnen uitbouwen.

Beloning

Wat het nieuwe jaar ons gaat brengen, is natuurlijk nog koffiedik kijken. We gaan ervan uit dat we in 2022 weer wat meer vrijheid krijgen in ons dagelijkse bewegingspatroon. 

Daarom hebben wij besloten om in plaats van een kerstattentie, het budget vanuit de Werkkostenregeling te gebruiken om eind maart/begin april (mits het kan en verantwoord is natuurlijk) weer een tripje met z’n allen te organiseren. Bij voorkeur naar het buitenland, maar als dat niet kan, zoeken we een mooie locatie in Nederland.

Goede doel

In deze tijd van het jaar willen we ook stilstaan bij mensen die hulp of ondersteuning goed kunnen gebruiken. Vandaar dat wij vanuit de Gilde-BT Foundation (onderdeel van de Gilde-BT Groep) voor de komende 3 jaar het project Plastic Bricks van UNICEF gaan ondersteunen.  Plastic Bricks is een duurzaam project waarmee plastic wordt gerecycled tot bouwstenen voor klaslokalen in Ivoorkust. In Ivoorkust worden dagelijks kilo’s plastic geproduceerd en gedumpt. Het afval komt terecht op stortplaatsen en vervuilt het grondwater. Hierdoor is de kans op ziektes groot. Slechts 5% wordt gerecycled. Vrouwen die het plastic verzamelen, worden vaak onderbetaald. Ook zijn er veel uitdagingen op het gebied van onderwijs. Door plastic te recyclen tot bouwstenen voor scholen worden meerdere doelen bereikt: een beter milieu, meer werk en inkomen én meer klaslokalen. Op Youtube vind je een korte video met de titel Building schools with plastic bricks, die een indruk geeft hoe UNICEF scholen bouwt met gerecyclede plastic bricks. Een mooi initiatief, met een mooie link naar onze (onderwijs-)activiteiten, waar we graag een (aantal) steentje(s) aan bijdragen!

Tot slot

Iedereen enorm bedankt voor zijn of haar inzet en betrokkenheid het afgelopen jaar.

En uiteraard wensen wij je heel fijne feestdagen, een goede roetsj en een in alle opzichten mooi nieuw jaar!